19.05.2023

Dodijeljene nagrade najboljim polaznicima

U Islamskom centru Rijeka danas su dodijeljene nagrade najboljim polaznicima Islamskog vjeronauka koji su osvojili najbolja mjesta na nedavno održanom Državnom natjecanju. Nagrade su dodijelili muftija akademik Aziz ef. Hasanović, g. Nasir Sulejti iz Katara i Khaled Yassin. Nagrade su osigurane iz Fonda Generacije Kur’ana, a dodijeljene su:

U kategoriji 5. razreda, za prvo mjesto nagradu je osvojila Iman Demirović iz Zagreba (mentorica m. Melisa Arslani), za drugo mjesto osvojio je Adnan Muslija iz Zagreba (mentor Haris ef. Opardija), a za treće mjesto Ajla Jašarević iz Splita (mentorica m. Suada Hadžić).

U kategoriji 6. razreda, nagradu za prvo mjesto osvojila je Sarah Karahasanović iz Zagreba (mentorica mr. sc. m. Lamija Alili), za drugo mjesto Merjem Ismić iz Rijeke (mentorica m. Alma Čaušević) i za treće mjesto Lejla Redžić iz Zagreba (mentorica mr. sc. m. Lamija Alili).

U kategoriji 7. razreda, nagradu za prvo mjesto osvojio je Amar Salihović iz Zadra (mentor Ćamil ef. Bašić), za drugo mjesto Aldin Tosuni iz Splita (mentor Vahid ef. Hadžić), a za treće mjesto Džejda Kreštić iz Zagreba (mentorica m. Elmedina Begović) i Amar Zulfikari iz Zagreba (mentorica mr. sc. m. Lamija Alili).

U kategoriji 8. razreda, nagradu za prvo mjesto osvojila je Zahida Mohammad iz Siska (mentorica m. Amila Škorić), za drugo mjesto Emin Škorić iz Siska (mentorica m. Amila Škorić), a za treće mjesto Dina Hamzić iz Splita (mentorica m. Suada Hadžić) i Lamija Čavalić iz Pule (mentorica mr. m. Sadžida Jukan).