29.04.2024

ODRŽANO DRŽAVNO NATJECANJE IZ ISLAMSKOG VJERONAUKA U ZAGREBU

Održano državno natjecanje iz Islamskoga vjeronauka

Islamska gimnazija dr. Ahmeda Smajlovića 22. travnja 2024. g. bila je domaćin državnog natjecanja iz islamskoga vjeronauka. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 63 učenika iz 39 škola, 10 županija i Grada Zagreba, a natjecali su se u kategorijama 5., 6., 7. i 8. razreda osnovne škole.

Državno je natjecanje svečano otvoreno u Kongresnoj dvorani „h. Salim Šabić“ u 10:30 sati, a prisutnim učenicima i njihovim mentorima ispred Državnoga povjerenstva za provedbu natjecanja iz islamskog vjeronauka obratio se njegov predsjednik te ravnatelj Islamske gimnazije Mevludi Arslani. U svome obraćanju izrazio im je srdačnu dobrodošlicu, istaknuo da se nitko ne smije vratiti kući razočaran i tužan, jer su samim dolaskom do državne razine natjecanja postigli značajne rezultate. Nakon toga, upoznao ih je s hodogramom natjecanja,  poželio im mnogo sreće i uspjeha te još jednom čestitao svim učenicima, mentorima i roditeljima.


U ime uvaženog muftije Hasanovića prisutnima se prigodno obratila muallima Emina Mešić koja je učenicima također zaželjela mnogo sreće i uspjeha te proglasila natjecanje otvorenim. Pozvala je učenike i mentore na zajedničko fotografiranje ispred džamije, nakon kojega se pristupilo najvažnijem dijelu, samom natjecanju.

Na natjecanju su postignuti sljedeći rezultati učenika našega medžlisa:
Kategorija petih razreda osnovnih škola 4. mjesto: Amar Šabanović, OŠ Čavle, vjeroučiteljica Meliha Hasanović 8. mjesto: Adnan Kadušić,  OŠ Omišalj, vjeroučiteljica Alma Čaušević
Kategorija sedmih razreda osnovnih škola: 13. mjesto: Merjem Ismić, OŠ Gornja Vežica, vjeroučiteljica Alma Čaušević

Čestitamo našim učenicima i mentorima!